Treinkaartjes

Vandaag willen we naar Turnhout, België. 

Weersverwachting zijn wat minder voor vandaag. Wind en kans op een bui. Op weg naar J. te Beers merk ik al dat er een straffe zuid-westen wind staat, dat wordt stevig trappen. De temperatuur is prima dus bij aankomst in Beers gaat de broek naar kort. 
De reden dat we richting Turnhout gaan is dat we nog treinkaartjes nodig hebben om de fiets mee de trein in te nemen. 
Buiten de stevige wind om is het prima fietsen al is de lucht in de verte toch wel dreigend donker.
De grens met België passerend begint het dan ook te regenen. Dit zal zo tot vlak voor Turnhout blijven.
Aangekomen in Turnhout eerst naar de Statie om de treinfietskaartjes te kopen. We hebben kaartjes nodig van station Turnhout (waar we op zullen stappen) naar Lille-Flandres (overstap naar station Lile-Europe voor TGV naar Parijs). Dat lijkt nog niet zo simpel. Het schijnt een internationaal vervoersbewijs te zijn en die mag de lokettist niet afgeven, sowieso kan dat niet op station Turnhout. En op de vraag of het dan mogelijk is om het kaartje tot aan de grens af te geven zodat we de laatste meters zonder kaartje doen kijkt hij me bedenkelijk aan en zegt daar niet aan mee te willen werken. Ik krijg een foldertje met daarop de manieren hoe ik een fietskaartje aan te schaffen. Via internet of telefonisch. Zo te zien lijkt het nog lastig te worden.
Simpel zou zijn om gewoon van Rotterdam rechtstreeks naar Parijs te gaan met de Thalys maar daar mogen geen fietsen op mee, alleen als je het voorwiel van de fiets verwijderd en de ret van de fiets in een kartonnen doos vervoert (…). 
Na een kop koffie in het centrum maar weer richting huis. Dat zal makkelijker gaan. Het weer is inmiddels opgeknapt en de stevige wind die er nog wel is zullen we nu in de rug hebben. Dus omweg is de moeite.
Via het Bels Lijntje weer richting Nederland.

Blijft toch een leuk fietspad, in ieder geval beter als de beruchte steenwegen met hun drukke verkeer en smalle fietsstroken.
We passeren een paar keer de Belgisch – Neserlandse grens in de buurt van Baarle-Hertog / Baarle-Nassau. Blijft vreemd die stukjes versnipperd land.

Hoewel nog geen kaartjes toch een leuke tocht van 97 km. In ieder geval een leuke oefening voor Paris Oirschot volgende maand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: