Relaxed

Heel relaxed kunnen we wel stellen. Vandaag de Maare-Mosel-Radweg gefietst. 
Van Daun, in de Vulkaaneifel naar het wijngebied aan de Moezel, het stadje Bernkastel-Keus. Wederom op het voormalige traject van een spoorlijn. Met heuze, hoge viaducten en een paar tunnels, waarvan eentje er 1 km lang is. 
Met de bus omhoog richting Daun, fiets achter op de grote aanhanger van de RegioRadler. Een busdienst met als extra service dat je de fiets mee kunt nemen. Wel even van tevoren reserveren
10.18 vertrekt de bus naar Daun waar we 11.55 uur aankomen. Zoals ik al zei, heel relaxed. Boven aangekomen, fietsen eraf, tassen erop en richting de route (een 200m van de bushalte). H. heeft een nieuw zadel, tevens een mooie gelegenheid om het uit te testen. Een beetje fietser weet dat een zadel cruciaal kan zijn voor het aangenaam verlopen van een fietstocht. Al vlug krijgen we positieve geluiden dat het zadel bevalt. Echter na de eerste plaspauze blijkt dat niet niet alleen aan het zadel te liggen maar ook aan de fietsbroek. Wat blijkt, deze zit niet alleen binnenste buiten maar ook nog een achterstevoren 😂. Misschien is het een kwestie van beide?
Al vlug dient er zich een plek aan om de lunch te genieten, heerlijk in het zonnetje buiten op het terras. 

Vervolgens weer op de pedalen. Al hoeft daar niet veel druk op uitgeoefend te worden omdat 90% van de route naar beneden gaat. 

Beneden aangekomen nog even de Altstad van Bernkastel-Keus bezocht. Blijft toch leuk die vakwerk huisjes. 
Stand op de teller voor vandaag 62 km. Even opfrissen en dan tijd om wat te gaan eten. 

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’); ga(‘create’, ‘UA-62290616-1’, ‘auto’); ga(‘send’, ‘pageview’);

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: