Druiven en water

Grijs en nat, zo zag het er vanochtend bij het opstaan uit. Maar de vooruitzichten waren goed. Dus na het ontbijt tassen op de fiets en richting bushalte, die nu vlak bij ons pension is, waar de fietsen weer de aanhanger op gingen en wij de RegioRadles bus in richting Trier.

Vandaag staat een deel van de Mosel-Radweg op het programma. 
De rit duurde nogal maar we werden netjes vlak bij de Porta Nigra in het centrum van Trier afgeleverd. De fietsen waren amper van de RegioRadler aanhanger en de zon brak door. 

Eerst een bakkie aan de Porta Nigra, wat belegde broodjes ingeslagen voor de lunch. Altijd weer iets speciaals om bij het verlaten van Trier de stad vanaf de fiets te bekijken. Aangekomen bij de Moezel pikken we de route op richting Brauneberg. 

De route is mooi, heel mooi. En ondanks de vele druiven en dezelfde rivier die we volgen afwisselend genoeg om niet saai te worden. Onderweg mogelijkheden genoeg om aan te leggen. Nooit geweten dat er zoveel ‘Weingüter’ zijn. 
Aan het einde kunnen we terug kijken op een mooie zonnige dag met 62 km op de teller. Een echte aanrader!
Nu eerst nog een wijnproeverij, wat opfrissen en dan een hapje gaan eten. 
Nee geen reden tot klagen. 
Extra toevoeging aan vandaag is de wijnproeverij. Leuke uitleg over het hele proces van druif tot wijn. En vooral de proeverij van de wijnen. Resultaat; restaurant moeten bellen dat het uitliep en we dus wat later kwamen (meer dan een uur) en wat doosjes wijn gekocht, laat de zomer maar komen. 

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’); ga(‘create’, ‘UA-62290616-1’, ‘auto’); ga(‘send’, ‘pageview’);

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: