Bosche Bol

5 mei in Nederland betekend feest, bevrijdingsfeest. Dit jaar valt het bevrijdingsfeest ook nog eens samen met Hemelvaartsdag en het belooft ook nog eens een prachtige dag te worden wat betreft het weer.

Reden genoeg om de fiets te pakken en wat km’s te gaan maken.
Wat betreft die km’s die worden er genoeg weggefietst. Want ook al verschijnt er niet iedere week een verslagje op alfietsend.nl inmiddels zijn er dit jaar al wel weer zo’n 3000 km’s weggetrapt.
Het wordt ’s Hertogenbosch. Mooie, afwisselende route, niet al te ver en, zeker niet onbelangrijk, een heerlijke Bossche bol in het vooruitzicht.
Het windje is dan wel wat verraderlijk, beetje fris en zo nu en dan toch best wel stevig, de route is, zeker deze tijd van het jaar prachtig. Nog volop bloesem en overal explodeert het frisse groen uit de bomen en struiken. Echt genieten.
We passeren Liempde en het Duits Lijntje. Zou toch mooi zijn als ze daar een fietspad van maakte. Van Boxtel naar Wezel in Duitsland. Helaas, ik heb er nog niets van gelezen of gehoord dat dit zal gaan gebeuren.
We naderen ’s Hertogenbosch en het wordt steeds drukker met wandelaars en fietsers. We denken voor de mis in de Sint Jan.
Aangekomen in de stad is het niet te missen dat dit het jaar van Jheronimus Bosch is. Overal in de stad zijn grote posters en hier en daar staan zelf meer dan levensgrote beelden van de vreemde figuren die hij geschilderd heeft.
Op de parade is het een drukt van belang en een stoel op het terras zal niet lukken. Een stukje verder hebben we meer geluk en ook nog in het zonnetje. Dat wordt dus een kop koffie met een heerlijke Bossche bol. En smaken doet hij.
We nemen de korte weg terug via Vught, Boxtel en Lennisheuvel. Inmiddels kan het jasje uit en zien de nog witte armen ook eens wat zon. Mooi op tijd thuis voor de lunch en een 54 km weggetrapt.

Dat wordt een heerlijk zonnig middagje in tuin genieten van de zon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: