Vanuit het oosten

Zondag ochtend in alle vroegte (06.30 uur) vertrokken naar station Best om daar met fiets op de trein te stappen met als eindstation Dalen in Drenthe. De treinreis leg ik niet alleen af. Jacqueline, waar ik vaak mee fiets, is me op komen pikken. Zij zal uiteindelijk naar Groningen fietsen en het leek me een leuk idee om met haar mee te reizen en dan vanuit Dalen, via Zwolle, naar huis te fietsen.
De treinreis verloopt spoedig en na 4½ uur treinen arriveren we in Zwolle. Het bakkie koffie drinken voordat we elkaar gedag zeggen en ieder ons eigens weg gaan zit er helaas niet in.

Dalen is slechts een klein station met een perron en wat wachthokjes, helaas. We wensen elkaar een goed tocht toe en gaan ieder een kant op.
Doel voor vandaag is Zwolle in de provincie Overijssel. Mijn Garmin GPS wijst me vlot naar de route die ik wil gaan volgen. het begint met de LF 14 Saksenroute. Ik heb bewust voor de LF routes gekozen. Deze routes lopen vaak door mooie gebieden, zijn goed aangeduid met bordjes en meestal autoluw tot autovrij. Heerlijk om te fietsen zonder iedere keer te hoeven stoppen om op de kaart te moeten kijken.
Het weer zit mee. Nagenoeg geen wind, wel wat bewolkt maar een temperatuur van zo’n 22 graden, heerlijk fietsweer. Al fietsend trekt het mooie Drentse landschap aan me voorbij. Grillige oude eiken in de wegbermen en veel grote keien achtergelaten na de ijstijd.

Het is rustig, heel rustig. Zo nu en dan passeren mij wat fietsers met volle bepakking. Na verloop van tijd rijd ik de provincie Overijssel in en ga ik verder op de LF16 Vechtdalroute. Ook het landschap veranderd beetje bij beetje en zo nu en dan volg ik rivier de Vecht. Er staan hier flink wat grote oude boerderij en zo nu en dan passeer ik een statig landhuis.

Helaas blijft het niet droog en als ik en als ik Dalfsen uit fiets hoer ik een ‘ploep’ van mijn telefoon. Dat betekend regen en inderdaad de lucht ziet er dreigend uit. Ik besluit rechtsomkeer te maken naar Dalfsen en daar ergens wat te gaan drinken. Net op tijd ben ik binnen, de regen valt gestaag uit de hemel. Ik hoef nog maar zo’n 13 km en als het ergste voorbij is besluit ik mijn regenjasje aan te trekken en verder te fietsen. Via de dijk langs de Vecht nader ik Zwolle waar ik een hotelkamer geboekt heb om te overnachten. Vlak voordat ik Zwolle binnenrijd ga ik de LF 9 NAP-route volgen.
Ik arriveer bijtijds en besluit het oude centrum van Zwolle te gaan bekijken en daar wat te eten. 
Het centrum van Zwolle vind ik verrassend mooi. Intussen is ook de lucht helemaal opgeklaard en de blauwe lucht en de zon dragen er zeker bij dat het oude centrum van Zwolle er extra goed uitziet.
Vanavond heb ik afgesproken met een oud collega om wat te gaan drinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: