Favoriet

Een van de rondjes die favoriet blijven is toch wel naar ’s Hertogenbosch en terug. Er valt veel op te variëren qua route dus verveelt niet vlug.

Het weer belooft erg mooi te zijn vandaag. Wordt ook wel tijd want tot nu toe is het toch niet echt een zomer die de boeken in zal gaan als subliem. Maar we zullen het ermee moeten doen.
Rond de klok van half elf zitten we op het zadel en trappen we richting Boxtel. Eerste korte stop net voorbij Boxtel in het Sparrenrijk, een landgoed ten noorden van Boxtel.
Thermosflesje met verse koffie in de tas, koekje erbij, wie doet je wat.
Het gaat verder richting Vught over bospaden.Vught naderend besluiten we via het centrum te fietsen. Op de een of andere manier rijden we Vught altijd voorbij al ziet het er allemaal verzorgt uit en heeft Vught mooie oude, statige gebouwen en straalt het gezelligheid uit. Ook met het winkelaanbod lijkt niets mis te zijn. Toch eens heen gaan.
We verlaten Vught en fietsen het Bossche Broek in. Bekend gebied en toch ontdekken we iets nieuws. Woeste Stilte. Een kapel die een mooi uitzicht biedt. Een soort van modern uitkijkpostje dat zicht biedt op het natuurgebied Bossche Broek met in de verte het sky line van de stad ’s Hertogenbosch.
Als we de stad inrijden besluiten we wat te eten alvorens we het een en ander te bekijken.
Wat we zeker willen zien is een gebouw half in de grond op de oude verdedigingswal van de stad.
Helaas is het gesloten maar de ramen geven prijs dat in het gebouw een ruïne van een deels gerestaureerde toren te zien is die, aan de ladders te zien, gebruikt is om te zien of de vijand naderden. Ook staat er nog een flink kanon uit vervlogen tijden.
De toepasselijke naam is ‘het Bastionder‘.
We fietsen verder om een ander nieuw gebouw te gaan bekijken dat half in het water en wederom op/in de voormalige stadsmuur bevindt, ‘het Bolwerk‘. Niet alleen het gebouw zelf, ook de binnenkant en de daktuin zien er erg leuk uit.
Het Bolwerk is wel open en heeft een leuk terras maar helaas ben ik mijn fietsslot vergeten en aangezien vanaf het terras geen zicht is op de fietsen kiezen we ervoor ergens anders een hapje te eten. Dat wordt café restaurant Buurt een stukje verderop. De garnalen kroketjes smaakten er uitstekend.
We vervolgen onze weg weer richting huis. Helaas gaat het zo nu en dan fout met de Garmin GPS, ook vandaag. Het worden dus meer kilometers dan vooraf gepland en de terugweg gaat via Helvoirt waar we nog wel een mooi kasteel passeren, Kasteel Zwijnsbergen.
Na nog wat korte stops en een terrasje in Boxtel (accu van Wim zijn fiets moest even wat opgeladen) bereiken we weer het thuishonk. Wederom een mooie tocht, veel gezien en prachtig weer.

Een gedachte over “Favoriet

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: