Purpere hei

De heide bloeit. Altijd weer een mooi schouwspel.

En ook al heeft het deze zomer, met name in het begin, veel geregend mede daardoor liggen de heide en de bossen er nu extra mooi bij. Zelfs de vennen zijn gevuld met water. 
We gaan richting de Leenderbossen. Niet dat hier in de buurt geen heide is (Lanschotse hei, Oirschotse hei, Campina, Kriekampen) maar het is altijd leuk om wat verder weg te gaan.
Eerst even langs het St. Jans kapelletje in Strijp.
Altijd, zeker met dit weer, mooi. De lucht is werkelijk staal blauw en het is kraakhelder, dit geeft mooie vergezichten.
We draaien via een klein pad de bossen in en al gauw doemen daar de eerste plakken paarse heide op. Het is te merken dat we niet de enige zijn die dit mooi vinden want overal fietsen of wandelen wel mensen.
Het is genieten en de kilometers rollen gestaag onder onze banden door.
We wippen even de grens over België in en passeren ‘de Dodendraad‘. 
Het zo beruchte hekwerk dat tijdens de 1ste wereld oorlog de grens markeerde van het bezette België en het neutrale Nederland. Mede door onwetendheid van vele mensen, elektriciteit was voor veel mensen iets nieuws en wisten niet wat het was, heeft het vele onschuldige slachtoffers geëist.
We naderen de Sint Benedictusabdij, beter bekend als de Achelse Kluis. Buiten het spirituele wordt hier ook bier gebrouwen en met dit weer en deze temperaturen smaakt ons dat heel goed.
We houden het er bij één. Uiteindelijk moeten we ook nog terug. En ja ook die ene is al in de benen te voelen als we weer op de fiets stappen.
Door wederom bossen en heide vervolgen we onze weg richting huis. Nee dit gaat nooit vervelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: