Kleine wereld

De vorige keer hebben we de route die we gepland hadden niet helemaal gefietst. Reden? Teveel km’s in te korte tijd en erg warm weer. Goed excuus om weer eens een tocht te gaan maken.
De herfst is inmiddels begonnen maar de voorspellingen zijn erg goed. In de ochtend wat kans op mist maar in de loop van de dag stralend weer met temperaturen die net boven de 20 graden uitkomen en nagenoeg geen wind.IMG_1849We willen de trein van 8.13 uur in Best nemen naar Roermond om deze keer het laatste stukje van de route in omgekeerde richting te fietsen. Het is fris, het kwik tikt amper de 6 graden aan en het is nog wennen aan de lage temperatuur. Het is wel mooi, flarden mist hangen laag over de velden en de zon staat net boven de horizon als een mooie rood oranje bol.

Om iets over 9.00 uur staan we in Roermond. Echter die mooie rode bol die we op weg naar Best station zagen is in geen velden of wegen te bekennen. Het zicht is sowieso erg beperkt ivm mist. We verlaten Roermond en pikken de route op die we willen rijden. Het schijnt hier erg mooi te zijn maar de mist is zo dicht dat we daar niets van zien.
Die mist blijft voorlopig zo, ach heeft ook zijn charme.
Een telefoontje naar het thuisfront laat weten dat het daar stralend blauw en zonovergoten is.

IMG_1851Als we met het eerste pontje voor vandaag de Maas oversteken herken ik een groot, nog gesloten, terras aan de overkant. Ik heb dit stuk al eens eerder gefietst samen met Oscar toen we een oefenrondje met fiets en aanhanger voor Parijs maakte. Nog wetende dat die dag stralend blauw en bloedheet was.
Een stukje verderop in het dorp is een café open. We worden vriendelijk ontvangen maar we hebben eigenlijk al spijt dat we naar binnen zijn gegaan. Het stinkt er erg naar sigarettenrook, de koffie is meer sterke thee en aan de bar zit al op deze tijd van de dag iemand stevig te drinken, hij hoort waarschijnlijk bij het interieur. Ok vlug weer verder.

We naderen inmiddels Blerick. Het is nog steeds koud en mistig en van de Maas hebben we zo nu en dan slechts een fractie gezien door de mist. Maar het lijkt iets lichter te worden.

IMG_1853Als eindelijk de mist is opgetrokken en de zon zich laat zien is er van de mooie omgeving weinig over, we fietsen namelijk over een industrie terrein.
Maar de zon doet goed en meteen is voelbaar dat de temperatuur oploopt. We fietsen verder en bevinden ons midden in de asperge streek, helaas te laat want het loof staat zon meter of anderhalf op de zandruggen. Het zal nog even duren voor we weer verse asperges kunnen gaan halen bij de boer. Eerst de winter nog
Het landschap is mooi en afwisselend en de km’s schieten aardig op. Vooral het nationaal park de Maasduinen is erg mooi.

IMG_1861

 

We besluiten tot Nieuw-Bergen te fietsen, daar waar we vorige keer ook geëindigd zijn. We verlaten de route en de provincie Limburg en steken de Maas weer over richting ons eigen Noord-Brabant naar Vierlingsbeek. Vroeger dan gepland nemen we de trein richting Best. Hebben we nog mooi de tijd na het opfrissen een keer een rondje over de kermis in Oirschot te maken en op het terras wat te drinken en vooral mensen te kijken.

Volgend jaar maken we de geplande route van vandaag af. Nog zo’n 1.200 km te gaan. Eindbestemming Italië. Hebben er nu al zin in.

Meer foto’s

IMG_1857

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: