Kort

Wortels, herfstkleuren, vallend blad en zomerse temperaturen.
Het blijft genieten. De temperaturen blijven maar de 20 of hoger aantippen. Okay in de ochtend is het dan wat koeler en vooral vochting maar zo vanaf een uur of 11 is het goed toeven in het zonnetje. Deze week weinig rondleidingen te doen dus mooi de tijd om op de fiets te springen en nog even te genieten van het mooie weer en de herfst.

blad

Dat dat niet altijd ver weg hoeft blijkt wel weer als we op de fiets springen voor een kort rondje om onze eigen woonplaats Oirschot. De heide ligt letterlijk om de hoek, er liggen mooie paden dus in no time zitten we midden in de natuur.
We fietsen heen via de Wintelrese Dijk, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en daardoor heerlijk rustig fietsen.

boom

We draaien af om via de Witte Bergen weer richting Oirschot te fietsen. Al doet de naam anders vermoeden, het heeft weinig tot niets te maken met bergen. Hooguit dat het pad een beetje glooit maar dat is nooit dan 2 tot 3 meter verschil. He verwijst naar het witte zand dat hier te vinden is en ooit kon hier het zand vrij stuiven zodat er duinen gevormd werden. IMG_2011Een paar jaar geleden is het landschap weer wat in oude staat teruggebracht en is veel van de vegetatie weggehaald zodat er weer wat ruimte komt voor het zand.

Op weg terug dringt de geur van prei onze neus binnen. In de verte zien we de velde vol prei liggen, deels al gerooid wat de sterke geur veroorzaakt. Ernaast een klein stalletje waar voor weinig de prei en aardappelen te koop aangeboden worden. Groente voor het avondeten hebben we al maar een zakje aardappelen gaat de tas in mee naar huis.

We rijden terug via het centrum van Oirschot, we zijn niet de enige die eropuit getrokken zijn, de terrassen zitten goed gevuld met mensen die ook nog even van het weer genieten.
Nog een paar dagen en dan wordt het echt herfst. Ach heeft ook zijn charme.

IMG_2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: