Winterdip

Vanmorgen weer eens mijn, zoals ik het noem, rondje Campina gaan fietsen.

IMG_2253Streven is om dit 1 á 2 keer per week te doen in de winter. Al is het maar een rondje van 25 km maar zo blijft de conditie toch enigszins op peil en hoop ik er de Blonde, de Triples en wat er al zo meer aan Trappisten bieren en andere lekkernijen die er genuttigd worden te compenseren. IJdele hoop ben ik bang.

Ook de excuses om niet te gaan zijn vlug gevonden. Te koud, te nat, mistig en andere verplichtingen maken dat het voornemen goed is maar de uitvoering toch tegenvalt.

De beweging is in de winter sowieso minder en de kilootjes komen er, helaas, gestaag aan. Het wordt wat mij betreft dan ook tijd dat het voorjaar weer gaat beginnen.
Het lijkt alsof ik aan het eind van de winter een beetje in kak. Ok de dagen beginnen al merkbaar te lengen en vertrok ik met dit Campina rondje een paar weken geleden nog in het donker, vandaag staat zowaar het zonnetje aan een blauwe hemel te pronken.
Het is nog koud, vannacht nachtvorst gehad en op plaatsen waar de zon niet bij kan is het nog wit van de rijp. Oh ja en het waait, steviger dan gedacht en de wind maakt dat het nog kouder aanvoelt.

IMG_2257Toch trap ik stevig door. Het is suggestie maar met dit soort weer lijkt of de olie in mijn Rohloff naaf dik en stroperig is waardoor het allemaal wat minder soepel lijkt te gaan.

Toch is het aan sommige dingen merkbaar dat de lente in aantocht is. Sommige vogels laten weer van zich horen en zo nu en dan hoor ik een specht op een boom kloppen. Ook als ik in het zonnetje fiets is te voelen dat de zonnestralen in kracht toenemen. De knoppen aan sommige bomen lijken groter te worden, sneeuwklokjes staan al te bloeien en hier en daar steken de krokusjes hun gekleurde kopje al boven de grond. Ik kan haast niet wachten en het is pas de eerste helft van februari dus we kunnen nog heel wat winterweer over ons heen krijgen.

Denk vooral niet dat ik depressief of zo ben. Ik houd van de seizoenen alleen ben ik zo na half januari de winter beu en heb ik weer zin in lange tochten zonder me helemaal in te hoeven pakken tegen de kou.

Het is carnaval en deze ochtend is het heel rustig op de weg, niet één tegenligger. Waarschijnlijk licht een groot deel van Zuid Nederland nog op een oor, de roes van de carnavalszondag uit te slapen om zo meteen zich weer op te maken voor een nieuwe dag van feesten. Nee niet aan mij besteed, maar wel lekker rustig op de weg.

Al vier ik zelf dan geen carnaval misschien een goed idee om wel te gaan vasten. 40 dagen geen alcohol, minder eten, niet snoepen met als resultaat aan het einde van de periode een paar kilo lichter en dus fitter. Toch het overwegen waard.

Bij thuiskomst blij dat ik mijn rondje ben gaan maken. Nu een warme douche, daarna een lekker bakkie koffie en ja dat koekje mag dus nog, uiteindelijk begint de vastentijd pas overmorgen,woensdag.

Alaaf.

IMG_2256.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: