Mini stoeltje

Het weer is de laatste dagen ’s zomers. Zo mooi dat het juli of augustus niet zou misstaan. Maar mij hoor je niet klagen dat heb ik de afgelopen winter al vaak gedaan, zeker aan het einde. Dus wat doen we met dit soort weer? Fietsen, liefst veel en ver.
Vandaag wordt het van Elst (Gelderland) naar Huis. Eerst richting station Best om daar de trein op te pikken. En ja hoor het is weer zover, vertraging. Wat begint met een schamele 5 minuten loopt op naar 10 minuten. Maar niet getreurd want in ’s Hertogenbosch hebben we 20 minuten overstaptijd. Die 20 worden er, aldaar aangekomen, meer. Wat begint met de aankondiging 5 minuten vertraging worden er 10, van tien naar 15 en tenslotte 20. We halen in ieder geval ruim onze trein. Overstappen in Nijmegen wordt echter lastiger. Dus besluiten we onderweg om vanaf station Nijmegen te fietsen naar Elst. Daar ligt de snelfietsroute RijnWaalpad van Nijmegen naar Arnhem en dat loopt langs Elst af. Beter fietspad kunnen we ons niet wensen.

img_2432Nijmegen net uit eerst een kop koffie. Het is nog wat frisjes maar een terras aan de Lentse Plas nodigt toch uit om daar even plaats te nemen. Kunnen we ook meteen wat opwarmen in de zon.
Na de koffie vervolgen we onze weg naar Elst om daar de Fietsvakantiewinkel te bezoeken. Zij hebben vandaag open dag en we hebben nog wat spulletjes nodig voor onze komende fiets reis.

Jacqueline heeft haar oog laten vallen op een stoeltje. Want we waren er al achter gekomen dat dat op de grond vertoeven tijdens het kamperen toch niet meer zo eenvoudig is. Een stoeltje biedt dus uitkomst.
Nu valt het op dat we de laatste tijd echte grammenjagers aan het worden zijn. Er moet nogal wat mee tijdens zo’n fietsvakantie en alles wat je niet meeneemt is meegenomen. Uiteindelijk zullen we toch moeten trappen en niet alles vlak. Als dat zo lichtgewicht mogelijk kan is dat mooi meegenomen. Het betreft hier een stoeltje van Helinox, de Helinox One Mini. Eigenlijk is het een kinderstoeltje. Maar Jacqueline is niet de grootste en zeker niet de zwaarste dus het voldoet prima. Toch ook nog maar eens proberen of ik van mezelf nog wat grammen af kan krijgen. Scheelt weer tijdens het klimmen.

Na, veel te lang rondkijken en het een en ander ingekocht te hebben, waaronder beiden een nieuwe fietshelm, wordt de tocht naar huis rond half 1 ingezet. Toch nog een goeie 100 km te gaan, weliswaar met de wind in de rug.

img_2434De tocht zelf is niet echt spectaculair. Een rivieren landschap is, in mijn ogen, nou eenmaal niet echt spectaculair om doorheen te fietsen. De pontjes zijn dan ook een leuke afwisseling. Maar het weer maakt alles meer dan goed. Strak blauwe lucht, wind in de rug en een meer dan aangename temperatuur. Willen we op tijd thuis zijn zullen we toch stevig door moeten trappen en we zien al gauw in dat het een latertje gaat worden. We besluiten om de bordjes ’s Hertogenbosch aan te houden en daar met de trein naar Best te gaan en het laatste stukje weer te fietsen.

Thuis aangekomen toch weer een 90 tal km’s in de benen. Het eten zal er alleen maar beter door smaken. En die grammetjes? Ach is weer voor een volgende keer.

img_2436

Een gedachte over “Mini stoeltje

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: