Limburgse Vlaai

Eens kijken hoe het ons vergaat berg op, naar beneden gaat over het algemeen goed. Beide zijn we niet zo’n sterren in het beklimmen van de heuvels op de fiets. Laat staan bergen. En die zullen we uiteindelijk toch over moeten om te komen waar we deze zomer op de fiets heen willen. Hebben we gisteren het open, vlakke rivierenland gedaan, vandaag gaan we de groene heuvels van Zuid Limburg eens bekijken en beproeven.

Wederom eerst op de fiets naar Best om daar te trein te nemen richting Eindhoven om vervolgens verder naar Heerlen af te reizen. Zowaar zonder vertraging deze keer, NS coimplimenten. Aangekomen in Heerlen fietsen we eerst even het centrum in voor een kop koffie. De stad lijkt nog in rust te zijn want het is erg rustig. We nemen plaats op een terras waar ze nog bezig zijn om alles klaar te zetten voor de komende dag. De ober is vrolijk, heel vrolijk een beetje te maar goed alles beter dan een chagrijn.img_2440

We zijn van plan vandaag de LF6 te gaan fietsen naar Maastricht maar eerst nog even naar die route toe richting Vaals, zo’n 23 km.

Wederom een prachtige dag, uiteindelijk zal de temperatuur op gaan lopen naar zo’n 27 graden. Al gauw dient zich de eerste klim aan. Het jasje gaat toch maar uit en we zetten zelfs de helm op. Gisteren beide nieuw gekocht en een goede gelegenheid om ze uit te testen, althans hoe ze zitten dat ze tijdens een val bescherming bieden testen we liever niet. Eigenlijk heb ik een haat/liefde verhouding met een fietshelm. Toen ik nog aan mountainbiken deed had ik hem altijd trouw op. Maar op de gewone fiets? nee dan nooit. En als je ze hier in NL al tegenkomt op een gewone fiets mèt helm komen zo of uit Duitsland, België maar zeker niet uit Nederland. Goed de eeuwige discussie van voor en tegenstanders maar vandaag zetten we hem op want wie weet gaan we nog wel eens hard berg afwaarts, al helpt zo’n helm dan ook niet veel, althans niet voor elleboog en knieen en wat zo meer dat over het asfalt schuift. Ander onderwerp.

img_2439Op den duur zitten we op de route en het moet gezegd, het Zuid Limburgse landschap is prachtig, zeker hier zo in de blakende zon. We zijn zeker niet de enige op de fiets. Wielrenners, MTB’ers maar ook motorrijders de een met een beschaafd geluid uit de uitlaat de ander met veel geweld. Misschien

 

 

 

aandacht te kort? Wij en vele met ons genieten van deze mooi dag.
Tijd voor koffie, een mooie, vakwerk vierkantshoeve voorzien van terras met mooi uitzicht. Prima plek om even te pauzeren en natuurlijk gaat de koffie vergezeld van een lekker stuk Limburgse vlaai. Hoe zat dat ook weer met die grammen?

img_2443

De route gaat heuvel op en weer af en het moet gezegd, het valt wel mee. Het klimmen gaat me beter af dan verwacht, veel beter. Ook Jacqueline komt telkens weer goed boven. Het lukt ons zelfs om de snelheid er in te houden.
De route is afwisselend. Bossen wisselen af met velden en paden met mooie typische holle wegen. Een goede keuze geweest om hier onze km’s te gaan maken.

Eerder dan verwacht bereiken we Maastricht. Wat doen we? De stad bezoeken of vervolgen we de LF3 die hier de LF6 kruist. We voelen ons nog fit en besluiten de LF3 verder te volgen. Doel is Sittard.
Het landschap veranderd snel en we laten de heuvels achter ons om het Limburgse rivierenlandschap in te fietsen, de route heet niet voor niets de Maasroute. Stukken minder spektaculair daarbij is het ook nog eens gaan waaien en voor ons ook nog eens uit de verkeerde hoek. De snelheid is er uit en we vinden het eigenlijk wel mooi geweest. We besluiten naar het centrum van Beek-Elsloo te fietsen en daar de trein te nemen richting huis. Voor de tweede keer vandaag is de NS ons goed gezind en komen we na een uur of wat en een 2 x overstappen aan op station Best. Het laatste stukje naar Oirschot waar Wim een heerlijke maaltijd met verse asperges heeft bereid. Mooie afsluiting van een even zo mooie dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: