De heuvels in

Voor de afgelopen paar dagen stond er een tripje gepland naar Wallendof, Duitsland. Gelegen op de grens van Duitsland en Luxemburg in de Eifel.
Goed weer, mooie omgeving en leuk gezelschap.
Gelogeerd in Landgasthof am Häffchen, een voor ons bekend adres, goed gelegen, schoon, vriendelijke uitbater en goed van eten en drinken.
Na aankomst op woensdag eerst geluncht en daarna op de fiets gestapt richting Vianden, aan de Duitse kant heen en Luxemburgse kant terug.

De zon scheen uitbundig en de temperaturen waren dusdanig dat we zelfs in shirt en korte broek konden fietsen. Genieten dus.

De hellingen waren even wennen zeker omdat de andere 3 met e-bikes reden maar na een paar heuvels ging het prima.
Aan de luxemburgse kant terug via een oude spoorbaan (pc3 Vianden naar Wallendorf Pont langs het riviertje de Our). Voordeel daarvan is de geleidelijke steiging en weinig tot geen overig verkeer.
Dag 2 worden de fietsen op de auto gezet om ons naar Echternach te begeven en daar de pc2 te gaab fietsen van Echternach richting Luxemburg stad. Ook nu volgen we weer een voormalig spoorwegtrace. Door bossen, over velden, langs oude stationnetjes en haltes een zeer afwisselende route.

Hier en daar de gelegenheid voor een kopje koffie. We komen zelfs door oude spoorwegtunnels en dat allemaal op comfortabel asfalt.

In Consdorf eten we wat om vervolgens om te keren terug naar Echternach. Dat is genieten omdat heen het meerendeel stijgen was en ook al gaat dat heel geleidelijk terug gaat bijna als vanzelf.
Twee mooie fietsdagen met perfect weer. Allemaal erg genoten 😊.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: