Geduld…

IMG_2343 (1)

Mijn geduld wordt dit jaar flink op de proef gesteld. Loopt februari eindelijk op zijn eind komt Koning Winter nog eens even om de hoek kijken. Terwijl op de Noordpool en in Groenland de temperaturen boven de 0 zijn en 15 tot 20 te warm. Duiken hier de temperaturen nog even, voor langere tijd, flink onder de 0. Buiten dat ook nog eens een flinke noordoosten wind. Nee, niet mijn ding. Veel Nederlanders, met name boven de rivieren, halen de schaatsen uit het vet en laten die nog even vlug slijpen en verheugen zich op toch nog wat ijspret. Ik kak eerder in, ben niet zo van de winter, ben nu eenmaal geboren in juli, hartje zomer.
Het zal dus voorlopig even bij plannen maken blijven. Er wordt dan wel gezegd dat de voorpret ook leuk is, maar ik breng m’n plannen liever in de praktijk, gewoon al fietsend. Dus wandelschoenen aan en het, zoals wij zeggen, rondje akker gaan lopen, met aansluitend het park van het voormalig Montfoortanen Klooster. En het moet gezegd, ondanks de kou en stevige wind, ziet het er allemaal prachtig uit met dit weer. IMG_2344 (1)Strakblauw, werkelijk geen wit plukje wolk te bekennen en kilometers zicht. De zon is al voelbaar in kracht aan het toenemen, halverwege gaan de handschoenen uit en voorzichtig de jas een beetje open. Sommige akkers zijn al omgeploegd en de asperge bedden liggen al deels ingepakt in plastic. De zwarte kant omhoog zodat de grond sneller opwarmt. Ik verheug me nu al op mijn eerste bord asperges. Wat dat betreft hebben we geluk hier in de streek. Tijdens het seizoen volop asperges en van top kwaliteit. Nog even geduld hebben, alweer.
Wie ook blij is met deze wandelingen is onze hond, Bobby (eigenlijk Bobby III, want bij ons heet tot nu toe elke hond Bobby en dit is nummer 3). IMG_2346Hij huppelt, ondanks bijna 12 jaar, vrolijk rond en speelt met zijn zojuist gevonden stok. Nee die heeft geen last van het koude weer en na een wandeling als deze ligt hij de rest van de dag voor de houtkachel te slapen. Zo nu en dan verplaatst hij zich even een paar meter verder als het hem te heet wordt en wanneer hij wat gaat drinken. Een goed hondenleven.

Ik heb voor vandaag een ieder geval weer mijn minimale beweging gehad. Bij thuiskomst wat blokken hout in de kachel en een warme kop koffie. Voor de komende dagen is nog kouder weer voorspeld en nog meer wind. Zal toch echt nog even geduld moeten hebben. Dat wordt dus nog wat meer wandelingen, Bobby ook weer blij.
Volgend jaar toch maar een winterslaap?

IMG_2345 (1)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: